Zalaegerszeg és környéke

Felfedezésre váró tájak…

Zalaegerszeg 

Nem csak a belváros, hanem közvetlen környezete is különböző látnivalókkal vonzza a turistákat.  Érdemes betérni a Göcseji Falumúzeumba, a kéttornyú Mária Magdolna Plébániatemplomba, vagy az Olaj- és Gázipari Múzeumba. Az Azáleás-Völgy régóta botanikailag védett terület: különösen tavasszal élhetjük át azt a lélegzetelállító látványt, amikor a hatalmas fák között kis rügyek pattannak és színpompás virágok nyitják első szirmaikat. A Csácsi-Arborétum 60 hektáros területe számos fafajtájával szintén felfedező sétára hívogat. Az Aquacity-ben, Közép-Európa egyik legnagyobb termálfürdős víziparkjában az egész család egy élménydús napot tölthet el. Tíz nagy, öt kicsi csúszda, és 12 különböző medence várja az odalátogatókat. Az izgalmat kereső fiatalok és a kisgyermekes családok is megtalálják itt számításukat. (További információért látogassa meg a honlapot: http://www.aquacity.hu/). Az Arielle Panzió vendégei a helyszínen vouchert kaphatnak, mely ellenében kedvezményes áron tudják megvásárolni az Aquacity és az egerszegi termálfürdő belépőjegyeit.


A Balaton

A Balaton kétségkívül Közép-Európa egyik legszebb tava, ráadásul a csaknem 200 km hosszú partjával Európa legnagyobb édesvízi tava. Rengeteg kisebb-nagyobb partmenti települése minden igényt kielégít. Átlagos vízmélysége éppen három méter, ez indokolja a nyári magas vízhőmérsékletet is (augusztusban akár a 27°C-ot is elérheti)! A csodálatos keszthelyi Festetics-kastély csak 40 percnyi autóútra található  a panziótól.


Termálfürdők

Hévíz, a világ legnagyobb termáltava, a zalakarosi termál- és wellnesszközpont, Kehidakustány a gyógy-és termálmedencéivel, 94 méter hosszú csúszdájával és számos egyéb szórakoztató egységével mind csak körülbelül félórás autóútra helyezkednek el az Arielle Panziótól.


Túrázás / kerékpározás

A túrázók egyik kedvelt célpontja a közelben található Őrség, amely Nyugat-Magyarország délnyugati csücskében fekszik, erdőkkel és mezőkkel körülvett csodálatos környezetben. Nem csak a kirándulók élvezik ki a táj kellemes csendjét és tiszta levegőjét. A látogatók testközelben, a mesteremberek udvaraiban ismerhetnek meg hagyományos magyar mesterségeket, mint a kosárfonás, a tökmagolaj-préselés és a fazekasság. A közeli Göcsej romantikus kisfalvai és a Mura-mente természeti csodái az UNESCO világörökségek listáján is helyet kaptak. A kerékpárosok kitartásukat tesztelhetik itt: a panzió környékén meredek utak vezetnek le és fel…

Previous slide Next slide Show content Hide content